فلفل سیاه، سلطان ادویه ها



 

ادویه ی بسیار محبوب فلفل سیاه، از دوران های کهن شناخته شده است. گیاه فلفل بومی هند است و میوه های آن، همان دانه های فلفل هستند.

فلفل سیاه طعم تند و تلخی دارد که ناشی از روغن های فرار موجود در آن همچون پیپرین است. فلفل سیاه پودر شده روغن های فرار خود را از دست می دهد زیرا این ترکیبات در صورت نگهداری طولانی مدت در هوای آزاد، تبخیر می شوند. دانه های فلفل سیاه همان میوه های خشک گیاه فلفل هستند.


فواید فلفل سیاه

    دانه های فلفل حاوی انواع گوناگونی از ترکیبات شیمیایی هستند که از بیماری ها جلوگیری می کنند و سلامت کلی را بهبود می بخشند. قرن هاست که از فلفل سیاه به دلیل ضدالتهاب، بادشکن و ضدنفخ بودن آن استفاده می شود.
    دانه های فلفل سیاه حاوی روغن های فرار مفیدی همچون پیپرین است که طعم تلخ و تندی به آن بخشیده است. فلفل سیاه حاوی ترکیبات متعدد دیگری است که عطر دلنشینی به آن داده اند.
    ترکیبات موجود در فلفل سیاه حرکات معده و روده را افزایش می دهد و با افزایش ترشح آنزیم های گوارشی، دستگاه گوارش را تقویت می کند. تحقیقات نشان می دهند که پیپرین موجود در فلفل سیاه جذب مواد مغذی همچون سلنیوم، ویتامین های B، بتاکاروتن و مواد مغذی دیگر غذا را بالا می برد.
    دانه های فلفل سیاه منابع خوبی از مواد معدنی همچون پتاسیم، کلسیم، روی، منگنز، آهن و منیزیم هستند. پتاسیم جزء مهمی از مایعات بدن است و به کنترل فشار خون کمک می کند. منگنز به عملکرد آنزیم های بدن همچون سوپراکسید دیسموتاز کمک می کند. آهن برای تنفس سلولی و تولید گلبول های قرمز خون ضروری است.
    فلفل سیاه منبع عالی بسیاری از ویتامین های گروه B همچون پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین و نیاسیناست.
    دانه های فلفل سیاه منبع خوبی از بسیاری از ویتامین های آنتی اکسیدانی همچون ویتامین C و ویتامین A هستند. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنولی همچون کاروتن ها، کریپتوکسانتین، زی زانتین و لیکوپن است. این ترکیبات به بدن در از بین بردن رادیکال های آزاد کمک می کنند و از سرطان و بیماری ها جلوگیری می کنند.

کاربردهای درمانی

    فلفل سیاه در دندانپزشکی کاربرد دارد و از آن به عنوان ضدعفونی کننده برای پوسیدگی دندان و ورم لثه استفاده می شود.
    دانه های فلفل سیاه درمان سنتی برای رفع نفخ و سوءهاضمه است.

نکات احتیاطی

مصرف غذاهای حاوی فلفل سیاه زیاد می تواند باعث تحریک دستگاه گوارش و خونریزی زخم معده شود. بنابراین، افراد مبتلا به زخم معده، کولیت اولتراسیو (ورم روده) و بیماری های دیورتیکولی نباید از غذاهای حاوی فلفل سیاه استفاده کنند.

 

منبع:baghdaroo

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

تبلیغات

  
کسب درآمد